PODRIES…

Benvolgudes famílies,

“Si jo hagués nascut en un altre indret, si hagués viscut un conflicte armat, un desastre natural o una emergència sanitària la meva vida podria ser diferent“

A partir del conte Podries de Joana Raspall hem introduït el tema de Nadal, amb l’objectiu de ser conscients de  la diversitat segons el lloc on naixem o vivim,  i les característiques socials i econòmiques que això  implica. També hem reflexionat sobre les causes que generen la “Violència de la fam” i què podem fer nosaltres per canviar-ho.  Com per exemple,  un gest fàcil seria no malbaratar el menjar i aprofitar-lo.  També hem desitjat que tothom tingui menjar i que així ningú passi fam.

Podem donar menjar: plats de macarrons, sopa, carn, fruita… donar joguines que nosaltres en tenim moltes o construir-les i així compartir tots junts el què tenim.

“Perquè entre tots podem aconseguir canviar el món que ens envolta”

Us recomanem aquesta POESIA DIBUIXADA de la Joana Raspall amb la veu de la Sílvia Bel i les il·lustracions de Marta Bellvehí, que hi posa el color amb pinzellades d’aquarel·la i línies a llapis.

https://www.youtube.com/watch?v=dvEDdx030ww

Després de les converses mantingudes a les aules, els infants de P4 i P5 han dibuixat el menjar que els agradaria compartir amb aquells nens i nenes que passen fam. Aquí teniu una petita mostra.