LES FIGURES MUSICALS

Els Molls i els Pagells hem parlat que a part de llegir contes i històries, la música també pot llegir-se i representar-se en paper. Els pentagrames recullen totes les notes per a poder llegir i tocar una melodia amb un instrument. Primer de tot, però, hem seguit la pulsació de la cançó: “Ritme i pulsació” de la Marta Canellas. https://www.youtube.com/watch?v=5UTbjCT6fbU&list=PLF_jWVqIFoDELVo_qxZobOkCtsePBtaer&index=10

Hem presentat les figures musicals amb unes targetes representades per uns animalons ben curiosos. Cada targeta representa una figura musical i el seu temps. El cuc, el poll, la puça són la blanca, la negra i la corxera.

Per grups hem interpretat les seqüències proposades i ens hem desplaçat fent un pas llarg, una pas normal o dos passets ràpids de puntetes segons el temps de la figura musical.

També hem portat uns instruments que ens han servit per a seguir els ritmes suggerits i el del musicograma “Simfonia de la sorpresa” de Joseph Haydn. Aquí us deixem l’enllaç perquè el pugueu gaudir i practicar en família. Qualsevol instrument de percussió o dos estris de cuina de fusta us poden servir.