L’ÒPERA

Famílies de la classe de les Molls i dels Pagells,

les darreres sessions de música les hem dedicat al projecte transversal d’escola. Enguany ha estat dedicat al Centenari de naixement de VICTÒRIA dels ÀNGELS, una soprano mundialment coneguda per la seva trajectòria com a cantant d’òpera. Hem explicat breument la seva vida i ella, ha estat el fil conductor per introduir-nos en un gènere musical teatral con és L’ÒPERA.

A l’òpera de “La Flauta Màgica” de Mozart hem pogut escoltar els diferents registres de veus parant atenció en les SOPRANOS.

Els titelles ens han narrat la història. I a mesura que anava passant la narració hem sentit les veus dels personatges.

La del príncep Tamino demanant ajuda quan s’ha vist sorprès per una serp gegant mentre anava caminant pel bosc. La de la Reina de la nit quan enfadada amb la seva filla, la princesa Pamina, li demana que fes fora al rei Sasatro del seu Regne. També hem escoltat a la princesa Pamina en un cant dolç pensant-se que el príncep Tamino ja no l’estimava. I quan acaba la història l’ocellaire Papageno, el personatge més eixerit i divertit de tots, fa un duet quan troba a la seva Papagena.

Ha estat una experiència molt enriquidora, ja que els nostres nens i nenes han descobert l’òpera, una art escènica que es representa cantant i que la música és tocada en directe per una orquestra.

Per acabar, avui, DIA DE LA MÚSICA A LA INSTITUCIÓ MONTSERRAT, hem assistit al concert de la Soprano MAR MAESTU, que ens ha delectat amb el cant de les tres peces de La Flauta Màgica: “DER HÖLLE RACHE” de la Reina de la nit, “ACH, ICH FÜHL’S” de la princesa Pamina i el “DUET PAPAGENO-PAPAGENA

Moltes gràcies, Mar!

En el CODI QR trobareu les peces que hem escoltat!