QUADRES D’UNA EXPOSICIÓ M. Mússorgsky

En Modest Mússorgsky va ser un compositor rus molt original. Ell, tenia un amic pintor que un dia el va convidar a veure una exposició de quadres que havia pintat.

Quan va sortir d’allà, en Mússorgsky estava tan inspirat que es va preguntar: “Quina música pot sortir d’una pintura?” Va ser aleshores quan va compondre setze peces per a piano inspirades en els quadres que havia vist al museu. 


Nosaltres després d’escoltar aquesta història hem representat amb el nostre cos alguna de les músiques. La que més ens ha cridat l’atenció ha estat “Ballet de pollets a la seva closca”. Ens hem imaginat com piquen amb el bec abans de trencar-se i poder sortir de l’ou.

Mitjançant les imatges d’un musicograma hem pogut seguir l’estructura de l’audició, el ritme i la pulsació amb les maraques d’ou. El musicograma ens ha ajudat a comprendre la música i a escoltar-la de forma activa.


Si entreu al Drive, trobareu el vídeo de com hem seguit el musicograma. Us deixem el Codi QR per escoltar a casa l’audició i animar-vos a seguir el musicograma en família.